Find en makker

Indlæg nr 4 ud af 34 fra bogen Angstfri!

Det er guld værd – i visse tilfælde afgørende – at have en fornuftig person at drøfte sagen med. Din hjerne har brug for et modspil, så den ikke får lov til at tillægge dens egne overbevisninger alt for stor sandhedsværdi. Det har stor betydning at have en at drøfte sine

(selv-) indsigter med, efterhånden som disse byder sig til på vejen mod angstfriheden.

Personen behøver ikke selv have eller have haft angst, men det er en fordel, hvis personen kender til problemet. Om ikke andet så kan det være en person, der har læst del 2 af bogen Angstfri. Hvis personen har samme angst som dig – så er der risiko for, at I bliver ”enige” om angstens rigtighed, og det var jo ikke meningen. Hvis personen selv har haft samme angst – og ikke har den længere – så er det en helt anden sag. Du kan bruge din makker til mange ting. Blandt andet at fremlægge resultaterne fra indlæg nr. 3 (Håber, du har lavet opgaven nu).

I de senere beskrevne ”træningsbaner” kan en makker også være værdifuld som sparringspartner og tovholder.

Nu melder der sig måske tanker som: ”Jeg kender ikke nogen, jeg har lyst til bruge som makker” eller ”Jeg skal ikke nyde noget af at fortælle nogen om min angst”. Hvis der kommer denne slags modstand, så er det vigtig, at huske sig selv på sin beslutning. Hvor meget har du forpligtet dig til, at det skal være anderledes? Lad være med at lade dine kortsigte lyster komme i vejen for de langsigtede ønsker. Vil du gøre, hvad der skal til, for at blive angstfri? Mener du det? Vær gerne helt ærlig, det tjener dig ofte bedst.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *