Gennem tiden er der kommet rigtig mange dejlige tilbagemeldinger. Nogle af dem egner sig til offentliggørelse, og med tilladelse fra afsenderne, bringes nogle stykker her. Som det fremgår er der brugt forskellige metoder – og metodevalget altid er individuelt. Herunder er der en overvægt af klienter, der kun har brugt en session – så det bør fremhæves, at man almindeligvis skal påregne at skulle bruge flere sessioner på at blive angstfri. 

Som vi aftale sidste gang, så skulle jeg gøre mig nogle “opdagelser”……
dette har jeg så gjort flere gange med succes.

Jeg må indrømme at jeg er meget overrasket over vores 1. – og eneste samtale – som virkelig har sat tingene i perspektiv for mig – og har skubbet mig i nogle gode konstruktive retninger.
Jeg skal ikke helt kunne afvise at der kunne forekomme nogle “finjusteringer”, da jeg blot er et menneske – og sagtens kunne få brug for lidt kyndig vejledning på andet tidspunkt.

Jeg ønsker dig lykke til med dit fantastiske arbejde og indsigt.
Endnu engang mange tak for dine værktøjer – tid – og hjælp !!

———————- ooo ———————-

Hej Elise,

Lige en lille status på hvordan det går.

Efter vores sidste skypemøde har jeg oplevet en kæmpe fremgang og succes. Jeg har haft en del præsentationer for leader teamet, og det går meget bedre. Jeg bruger øvelserne med vejrtrækningerne inden præsentationen, og vælger noget at fokusere på under præsentationen. I dag glemte jeg helt at fokusere på noget under præsentationen, men jeg oplevede det heller ikke som nødvendigt. Efter præsentationen havde jeg svagt røde kinder, som også kunne skyldes varmen i det lille rum, men jeg kunne mærke, at det ikke var vigtigt for mig, da jeg fik meget ros for min præsentation, og derfor vidste, at jeg gjorde det godt.

Jeg kan stadig godt blusse op en gang i mellem, men det er ikke noget, som jeg lægger så stor vægt på mere. Det går derfor godt med at træne hjernen til ikke at fokusere på rødmen, og jeg er sikker på med tiden, at det bliver bedre og bedre.

———————- ooo ———————-

Tusind tak for din betænksomhed. Jeg har spurgt Julia om hvordan det går, og det går faktisk ret godt. Hun har haft et par episoder, hvor angsten bankede på, men det er lykkedes for hende at stoppe det igen ved hjælp af de teknikker du gav hende. Det er helt fantastisk taget i betragtning af, hvordan hun har haft det de sidste måneder. Den sidste uge har hun ovenikøbet boet hos en veninde i England, hvor hun i bund og grund været stærkt presset på helt nye omgivelser, men har alligevel formået at holde angsten i skak.

Du skal derfor have et kæmpe stort tak fra Julia og resten af familien. Hvad end du har lært hende, ser det ud til at virke:-)

Jeg krydser fingre for det holder ved. Og hvis ikke, så kontakter vi dig igen så hun kan få en lille brush-up.

Helle

———————- ooo ———————-

Hermed den lovede update på og fra Lene.

Det går RIGTIG godt! Faktisk går det så godt at Lene ikke mener hun har brug for at tale med dig igen – i hvert fald ikke lige nu.

Vi foreslog endnu en konsultation, bare for at være sikker på der ikke er mere at snakke om, men hun synes ikke der var noget hun var i tvivl om og føler hun har fint styr på det.

Det er også det vi ser. Hun har rolige aftener, sover om natten og udfordrer sig selv hvor hun kan og er gladere og mere harmonisk end vi længe har set. Motivationen er stor, og vi tænker det er en god ide at lytte på hende og give hende plads til at arbejde med tingene i hendes tempo.

Hvis du er enig siger vi tusinde tak for din hjælp, og vil ikke tøve med at henvende os til dig igen, hvis hun skulle stagnere eller få tilbagefald.

Med venlig hilsen Annika og Lene

———————- ooo ———————-

Min datter, Pernille 18 år, fik en snigende depression i løbet af 3.g. Hun blev medicineret med alm. lykkepiller og da de ikke hjalp, fik hun større og større dosis + Cipralex og noget andet, som tiden gik.

Kort fortalt: Efter én samtale var hun rask!

Det er ikke til at fatte, men det er fakta. Hun bliver student i år og livet ligger åbent foran hende.

Det lyder for godt til at være sandt, men til alle jer, der har det skidt og er på piller: Prøv noget andet end at vente på at medicinen virker.
Venlig hilsen Pernilles mor

———————- ooo ———————-

Kære Mogens!
Et lig slap ud af skabet! Det lyder dramatisk, men ikke desto mindre var det, der skete! Jeg har siden mit besøg hos dig fået et meget mere afslappet forhold til mig selv om mine omgivelser. Jeg har fået et lysere livssyn og lagt mine negative følelser til side – eller mere nøjagtigt, jeg kan ane lyset og de positive sider, livet byder på! Jeg kan kun bebrejde mig selv og spørge, hvorfor i alverden det tog mig så lang tid at få professionel hjælp til at komme ud af den negative sfære, jeg har befundet mig i?

Jeg kan stærkt anbefale andre at blive “rystet i deres grundvold” og få sat tingene i perspektiv. Jeg ved godt, at mirakler ikke sker fra den ene dag til den anden, men efter mit besøg hos dig er det tæt på *S*

Tusinde tak Mogens, du har givet mig i skub i den rigtige retning.

Hilsen fra Liv
———————- ooo ———————-

Jeg tog kontakt til dig, da jeg i mange år har døjet med rødme og angst for at tale i forsamlinger. Du var på en måde mit sidste skud i bøssen, da jeg både har været til psykolog, coach og hypnose for mit problem.

Vores samtale var egentlig meget anderledes, end jeg havde forestillet mig den ville være og meget forskellig fra de andre sessions, jeg har haft.  Samtalen var let helt uden fokus på bagage fra barndommen osv.

Helt konkret opdagede jeg meget hurtigt efter vores samtale at andre rødmer og at det egentlig ikke rokker ved mit syn på dem – hvilket jo får mig til at tænke at andre har den samme holdning til min rødmen.

Jeg har også arbejdet meget med sætningen –  ”der var engang jeg ville have rødmet i denne situation, men det gør jeg måske ikke mere”. Jeg har lært at se mig selv, som andet en en der altid rødmer. Jeg mærkede det meget tydeligt en uge efter, hvor jeg pludselig stod i en situation, hvor jeg  skulle holde nogle små oplæg – af en eller anden grund gjorde jeg det bare – tænkte faktisk først over det bagefter! Før i tiden ville jeg have fundet 1000 undskyldninger for, hvorfor det ikke kunne blive mig, der holdt de oplæg.

Den vigtigste ting, jeg har taget med mig er dog den med kontoen. Det at mine succeser ikke bliver nulstillet, at alt hvad jeg har gjort af gode ting bliver stående på kontoen og at jeg derfor altid vil være værdig/eller ligeværdig med andre.

Jeg har fået en helt anden måde at se mig selv på – og prøver til stadighed mig selv af. Det er ret stort!

Kh Camilla.

———————- ooo ———————-

Efter rigtig mange år hvor jeg har rødmet i alle mulige tænkelige situationer, som var normale, og slet ikke pinlige, tog jeg mig endelige sammen til at gøre noget ved det.

Du har hjulpet mig ud af en situation hvor jeg var blevet mere og mere “ensom”/ indelukket pga angst for at rødme. Da jeg gik fra dig efter endt behandling, tænkte jeg at det var da utroligt hvis sådan en samtale skulle kunne hjælpe på det! Men jeg måtte sande allerede få dage efter, på mit job, at det havde virket.

Jeg skulle lige igennem de forskellige situationer som før fik mig til at rødme, før jeg ville kontakte dig igen. Jeg har været til lønforhandling, talt om ferie med min chef, holdt foredrag for kolleger, ført normal samtaler uden at rødme, været til julefrokost med kolleger og venner, osv. Men det bedste af det hele- jeg har mødt sviger-familien- UDEN at rødme.

Det lyder måske for nogen som et åndsvagt lille problem, men det har haft stor indflydelse på min dagligdag. Det vi talte om fik ændret det hele. Jeg er dig evig taknemmelig!

De bedste hilsener, og ønske om en glædelig jul.

Pernille.

———————- ooo ———————-

Hej Mogens,

Jeg var ude hos dig sidste mandags ang min daværende nålefobi :O)

Efterfølgende var jeg til lægen om onsdagen og fik taget en blodprøve.

Jeg følte, at jeg ville være i stand til at gennemføre det lige indtil, jeg sad i konsultationen og ventede og ventede….
Da blev jeg bange igen og var ved at pakke min bog væk og gå med uforrettet sag.
Heldigvis kom min læge idet samme og fik mig med ind i i hendes konsultations lokale.
Hun var rigtig sød og forstående.
Talte om løst og fast, trak nål mv frem fra skufferne og sagde så til mig :” nu gør jeg, hvad jeg er rigtig god til, nemlig tager en blodprøve og så gør du, hvad du er rigtig god til, nemlig at spænde af ( jeg er afspændingspæd :O) ) og tænke på noget rart” ….
Jeg kiggede væk, og hun talte lidt videre om, at nogle mennesker er bange for åbne rum, nogle er bange for større forsamlinger og nogle andre var så bange for at blive stukket……………..dem var jeg så heldigvis ikke en af, som hun sagde, for nu havde hun taget blodprøven!

Må indrømme at jeg liiige smågræd lidt, da det gik op for mig at det VAR gjort.
Stort, Fantastisk og noget grænseoverskridende.

Anne

———————- ooo ———————-

Først vil jeg sige dig 1000 tak for samtalen den 17. august – og ikke mindst tak for den positive virkning den har haft. Jeg havde en tid hos dig pga. mit jalousi-problem … jeg arbejder fortsat med at lære at bruge alle dine gode råd. Det går fremad!

Som tillæg fik vi også – kort – talt om “edderkopper” .. og tænk, allerede samme aften FJERNEDE jeg en edderkop fra soveværelset med hånden! Jeg har ikke helt forstået, hvordan det kunne lade sig gøre, men det var en succesoplevelse af de HELT store. TAK :O)

Hilsener fra Mette

———————- ooo ———————-

Undskyld jeg ikke har skrevet før, jeg vil meget gerne fortælle dig om mine ændringer i livet, for det har været dejlgt, og jeg er meget glad for jeg besøgte dig.
Jeg er blevet mere opmærksom på hvad jeg selv føler, hvor jeg tidligere tænkte meget på hvad andre tænkte om det jeg nu gjorde. Og derfor føler jeg mig mere fri. Det er virkelig dejligt. Jeg kan stadig mærke at jeg holder mig tilbage i nogle situationer, og det er noget jeg indtil videre selv vil arbejde med. Du har givet mig nogle redskaber til min selvudvikling.
Da jeg gik efter sessionen følte jeg min virkelig let og fri, det var en fantastisk følelse, som jeg stadig opnår en gang imellem. Tak for alt. Hvis jeg får brug for mere hjælp vil jeg kontakte dig

Namaste Misse

———————- ooo ———————-
Hej Mogens. Jeg var til behandling hos dig for ca. 3 uger siden, for præstationsangst og usikkerhed. Denne præstationsangst fyldte mit liv en hel del, og var især dominerende på mit arbejde. Lige efter behandlingen følte jeg mig helt “høj” af glæde og selvtillid”, en følelse jeg ikke havde haft længe. Men det måtte jo komme an på en prøve i det virkelige liv! De efterfølgende dage, blev jeg nærmest overrasket over, hvor min usikkerhed var blevet af, og udfører nu mit arbejde med stor tilfredshed, og intet holder mig længere tilbage for nye udfordringer.
Derfor et stort tak til dig Mogens, dit arbejde og din behagelige måde at være på!

Venlig hilsen Pia

———————- ooo ———————-

Jeg havde hørt om Angstfri igennen mit arbejde som klinikassistent. Efter at have set et resultatet på patient, besluttede jeg mig for selv at prøve det af.

Vi startede med at snakke om de ting som jeg ønskede at arbejde med. Da jeg satte mig i stolen var jeg meget øm i mine ben efter en lang på klinikken. Under behandlingen var jeg meget afslappet uden at sove. Da behandlingen var slut havde jeg det som om jeg havde haft ferie i en uge ,Jeg var helt frisk og mine ben var ikke mere ømme.

Jeg kan kun sige at behandlingen har virket 100% og kan stærkt anbefale det til andre, uanset hvilke “problemer” man døjer med!!

Venlig hilsen Karina fra Tandlæge Klinikken

———————- ooo ———————-

Jeg har i mange år haft et meget lavt selvværd og et forkert selvbillede. Jeg har prøvet mange forskellige ting for at få det bedre med mig selv. Jeg havde så mange negative tanker om mit udseende og min personlighed, at jeg var led og ked af at være i min egen krop.

Vi startede med at snakke i et langt stykke tid, for at finde ind til kernen af hvad jeg ville have ud af mit besøg. Derefter kom jeg på en tidsrejse og blev ført tilbage til en episode som kunne have at gøre med mine negative tanker om mig selv. Det var meget følelsesladet for mig , men en rigtig rar oplevelse. Derefter skulle jeg forsøge at bruge min nyvunde tro på mit eget værd, i nogle fremtidige situationer. Jeg befandt mig i tre situationer hvor jeg var meget lykkelig og følte en ro indvendig som jeg ikke har følt nogensinde.

Det var skønt og jeg følte mig meget udhvilet og fyldt med energi bagefter. Dagene efter havde jeg mange flere positive tanker om mig selv end normalt. Og hvis der sneg sig en negativ tanke ind, fik jeg hurtigt jaget den væk. Så jeg fortsætter med at øve mig og måske besøger jeg dig igen om noget tid. Men først vil jeg se hvor længe jeg kan “klare” det selv.

Heidi

——————— ooo ———————-

Jeg håber ikke du helt havde mistet håbet om nogensinde at få min historie, men tiden har det med at løbe fra mig, med al det havearbejde jeg skal indhente. :o) Jeg har stadig et helt fantastisk afslappet forhold til frøer/tudser, men er i det hele taget blevet meget mere afslappet over for småkryb, i og med at jeg ikke er bange for at støde på en frø har min nysgerighed taget over – og det er fantastisk dejligt.

Jeg må også hellere forberede dig på muligheden/risikoen for overarbejde, da både familie, venner og kollegaer er meget forbavset over mit resultat og mange har bedt om dit kort, for at få behandlet deres egne problemer.

Tusind tak for din hjælp, jeg kan slet ikke udtrykke hvor lettet jeg er!

Med venlig hilsen
Linda Hyldedahl Rasmussen
———————- ooo ———————-

Vi kom med Lucas, da hans angst for mørke gennem årene til sidst havde udviklet sig i en sådanne grad at han bl.a. ikke længere kunne gå alene på førstesalen – i dagslys. Han ville ikke være alene på værelset, ville ikke gå alene ud for at børste tænder, selvom vi tændte lys for ham – og ville absolut ikke sove alene på sit værelse – med lys.
Han oplevede forfærdelige uhyrer, ånder og skygger. Det var hårdt for en dreng på 10 år og belastende for hele familien.

Nu kan Lucas bevæge sig frit omkring, som han aldrig har gjort før. Det er fantastisk – og mærkeligt. Mærkeligt fordi hans angst fyldte så meget i vores hverdag, og pludselig fra den ene dag til den anden forsvandt den. Han udstråler at han selv føler en fantastisk frihed ved at have sluppet den angst som jo hæmmede ham i diverse gøremål.

Vi er meget taknemmelige for den hjælp, og den interesse som du har vist os.

De bedste hilsener
Susie og Per

———————- ooo ———————-

Jeg har ikke selv mødt dig, da jeg var ude at rejse, da min datter Pernille på 15 år, fik én behandling af dig sidst i april. Hun led af eksamensskræk – mærkelig nok – for er hun ellers en pige fuld af selvtillid og tør gå mod stømmen.

Efter hun havde lidt den tort at bryde sammen under en mundtlig eksamen i fysik i 9. klasse i december, hvor hun i øvrigt var forberedt til topkarakter, blev hun mere og mere nervøs ved tanken om eksamen til sommeren.

Vi havde vredet armen om på vores gamle læge og fået ham til at udskrive beroligende midler til Pernille, før der var en veninde, der fortalte mig om Angstfri. Det måtte prøves og du blev udvalgt bla mange andre på nettet. Det har vi aldrig fortrudt.

Pernille var oppe i 4 mundtlige fag i sommers. Først fransk, hvor hun påstod, at hun havde et udfald, hvor hun dog ikke var bange, men ikke så informativ. Hun fik 9 – derefter gik det slag i slag, hvor hun scorede 3 11-taller i de sidste fag.
Nu går hun i gymnasiet og dygtig har hun altid været, men nu behøver hun ikke at lide ved tanken om det “frygtelige grønne bord”.

Mange taknemlige hilsner fra en glad mor

Mette Grave

———————- ooo ———————-
Rigtig godt nytår.

Jeg var hos dig kort tid inden jul og jeg har ikke fået skrevet til dig før.

Jeg ville takke dig mange gange for din hjælp. Jeg har efter 1 session hos dig fået kontrol over mit slikforbrug samt mængden af aftensmad… Og det er også begyndt at vise sig på vægten, så det er rigtig dejligt og jeg vil bestemt ikke være bleg for at anbefale dig til andre eller komme hos dig igen, hvis jeg synes der skulle opstå et behov for det.

Venlig hilsen

Majbritt Hvilsom

———————- ooo ———————-
Hej Mogens, her er min historie om ”miraklet” med min socialfobi/præstationsangst

Efter mange års kamp, i nærheden af 30 år, og meget stor besværlighed med en social fobi, efterfølgende brug af lykkepiller, beroligende pille, stort alkoholforbrug, betablokker (hjerteberoligende medicin), var jeg efterhånden blevet meget træt af min fobi. (En speciallæge i Hillerød målte mig til mere end 90 % i en videnskabelig lægekontrolleret test af sociale fobier.)

Mogens startede med at udspørge mig om mine problemer, og forklarede mig efterfølgende hvordan forløbet ville være. Og herefter bragte han mig i trance, og en helt fantastisk mental tilbageførelse i mit liv. Det viste sig at mange af mine problemer var opstået i mine meget unge dage. I trance blev situationerne bearbejdet, og vendt til noget positivt.

Efter 2. behandling er jeg stadig meget overvældet over resultatet, og har noget svært ved at indse at næsten 30 års ubehagelighed kan være overstået på 2 sessioner.

Efter sessionen har jeg oplevet en helt fantastisk personlig ROLIG balance. Small-Talk er ikke længere noget problem, præsentationsangst, er et ukendt begreb, en fantastisk velvære er en realitet, latter over livets små drilske oplevelser, er en af de sidegevinster jeg har fået med – samtale med alle typer af mennesker går bare så fint, oplevelse af at en samtale kan være belastende/anstrengende, er stort set forsvundet.

Mine varmeste anbefalinger af Mogens, og den metode han anvender, og der skal ikke herske nogen tvivl om at jeg vil anbefale Mogens til alle jeg kender med lignende problemer.

De bedste hilsner fra Eigil

———————- ooo ———————-

Det er nu 1½ måned siden jeg var hos dig for at gøre noget ved min angst. En angst som jeg altid har levet med, men som i forbindelse med min mands død ¾ år tidligere, var tiltaget i en grad, som ikke var til at leve med.

Lige i starten af behandlingen, var jeg nok noget usikker på om jeg kunne gennemføre det og om det var muligt for mig at få det bedre. Men det har jeg og hver dag lige siden, har jeg kunnet mærke store ændringer i mit liv på alle planer. Jeg oplever at være blevet et friere menneske. Har en anden jordforbindelse. Er angsten kvit. Har siden været i flere situationer, hvor jeg før ville have reageret anderledes. Små eksempler, som ikke at kunne have noget stramt om halsen. Rullekravebluser kan jeg nu.

En afledt oplevelse af sessionen har været, at jeg er kommet langt videre med mig selv og den sorg jeg har efter tabet af min mand. Jeg fik mulighed for at sige farvel igen, men på en langt smukkere måde. Jeg ser ham i dag som den glade raske og smukke mand han var og ikke som den syge og triste mand han blev af sygdommen. Jeg fik sagt ting til ham, jeg ikke nåede og er på den måde mere hel. Jeg kan i dag tage på kirkegården til hans grav, hvilket jeg ikke kunne inden. Og jeg mindes ham i dag med glæde og varme og ikke kun med både vrede og kæmpe sorg. Jeg oplever, at terapien har været med til at give mig et skub i den rigtig retning – at livet skal leves og ikke bare overleves.

Tak for det – det havde jeg brug for.
Marianne

———————- ooo ———————-
Anbefaling

Utroligt, at min angst kunne fjernes på bare 3 sessioner – Det havde jeg ikke troet var muligt

Christian

———————- ooo ———————-
Kære Mogens.

Det var en vildt stor oplevelse at være hos dig. Jeg var meget overrasket over at jeg så nemt og hurtigt befandt mig i trance. Det havde jeg forsvoret. Jeg har tænkt lidt over hvad det skyldes og jeg er nået til den konklusion at det har flere grunde. Dels var jeg fast besluttet på at jeg ville det her. Normalt har jeg det jo svært med ikke at have kontrol men når det er egen beslutning så er det fint nok. Derudover så har jeg følt mig tryg og afslappet i dit selskab og har stolet fuldt ud på det du gjorde.

Omkring selve sessionen var der kun en ting som jeg kan mærke der generede mig/ forstyrrede mig nemlig de højlydte samtaler fra de øvrige beboere i ejendommen. Jeg er klar over at du “arbejdede” stemmerne ind i sessionen men jeg kunne mærke dem tydeligt som forstyrrende.

Så er der jo lige effekten! De første 2 uger har jeg virkelig kunne mærke en forandring i mit spisemønster og mit forhold til mad øvrigt. Mystisk at kunne levne uden at føle at det var spild. Den seneste uge har det dog været mere vanskeligt og jeg kan mærke at nogle af de “gamle” dumme mønstre med at småspise (eller lidt mere end det) presser sig på igen. Derfor vil jeg have en opfølgning så jeg kan få helt styr på vægten.

Jeg har mærket en forandring rent mentalt. Har på en eller anden måde fået ro omkring mig selv. Jeg har fået talt med min mand omkring den episode som jeg arbejdede med i sessionen og det har været både overraskende og meget positivt at få den oplevelse sat på plads.

Jeg har spredt “rygtet” om at du findes og hvor glad jeg var for mit besøg så jeg håbe at du får flere kunder på den konto.

Mange hilsner Lena

———————- ooo ———————-
Ny identitet

Jeg har været ryger i 27 år. Jeg er holdt op med at ryge mindst 27 gange, den ene gang i 3 år.

Men jeg har været ryger uafbrudt i 27 år. Lige som man ikke holder op med at være alkoholiker, fordi man holder op med at drikke, holdt jeg ikke op med at være ryger, fordi jeg holdt op med at ryge. Jeg bevarede et ønske om, at begynde at ryge igen, men under mere kontrollerede former, og hver gang jeg tænkte, at nu kunne jeg kontrollere min rygning, røg jeg.

Efter besøget hos Mogens, hvor han (som han selv ville sige det) hjalp mig til at behandle mig selv, er jeg ikke længere ryger – jeg har fået en ny identitet – jeg er ikke-ryger. Jeg kan i hyggeligt selskab stadig strejfes af tanken, at nu kunne det være hyggeligt at ryge, men kommer omgående i tanke om “Nåarh nej. Jeg er jo ikke-ryger”.

Lige så vanvittig forklaringen lyder, lige så enkel og logisk er det at opleve den. Det er rent faktisk simpelt at holde op med at ryge, når man er ikke-ryger.

Christina Lyng

———————- ooo ———————-

Chris 56 år.

Efter pludselig at være blevet forladt af min kæreste gennem 6 år røg jeg ud i meget mere end blot ‘almindelig’ kærestesorg. Jeg kunne slet ikke kende mig selv og reagerede for første gang i mit liv med angst.
Jeg tog kontakt til forskellige velmenende behandlere – bl.a psykologer – som gennem samtaler ganske vist gav en vis lindring for smerten. Men ingen formåede at nå ind til problemets kerne.
Det gjorde så Mogens.
Han fik fat i netop de afgørende situationer i mit liv som havde skabt forudsætningen for angst. Fik mig til at kigge på dem. Indefra og udefra. Fik dem løst op og afdramatiseret. Fik dem anbragt i god ro og orden på mit indre museum.
Utrolig enkelt – utrolig effektivt.

En stor tak til Mogens – også for hans menneskelighed overfor en klient i en svær situation.

———————- ooo ———————-