Vildt interessant fortælling om “Den indre dialog”

Meget interessant personlig historie på www.TED.com om hvordan psykiatrien reagerer på noget der er helt almindeligt: At man kan “høre” hvad man tænker.

Mange ved det allerede – nogen opdager det først sent i livet … men for en psykiater kan det være tegn på skizofreni (!!?). Dét er tankevækkende!

Det er faktisk nødvendigt, at kunne høre sine tanker tydeligt. Uanset om du er opmærksom på det, du siger til dig selv eller ej, så har den indre dialog betydning for, hvordan du har det lige nu. Hvis den indre stemme f.eks. siger: “Hmm, jeg har lidt ondt i maven, der kommer nok et angstanfald”, så er der meget stor sandsynlig for at “den indre stemme” får ret – uanset om det til at begynde med blot var luft i maven. For hvis vi fortæller os selv, at der er angst på vej, bliver vi ængstelige, hvilket kan mærkes i maven – og så kører løbet ….

Der findes tilsyneladende et globalt network www.hearing-voices.org, hvor dem, der hører deres tanker særligt tydeligt, kan mødes med ligestillede. I princippet skulle vi alle melde os ind, for vi kan alle komme til at høre vores tanker tydelige – hvis vi lytter 🙂